Home / Tag Archives: опера

Tag Archives: опера

Премиера на моно- операта “Дневникот на лудиот“ по текст на Гогољ

Во Битола, за првпат беше  изведена моно- операта “Дневникот на лудиот“ според краткиот расказ на Николај Васиљвич- Гогољ, проект на Движечкиот музички театар (Moving Music Theatre) во соработка со Центарот за култура од Битола.   -Станува збор за современа опера ...

Read More »