Home / Tag Archives: Партениј

Tag Archives: Партениј

Четврт век исполнет со Титански подвиг

               Над илјада  верници и гости  од Македонија, Србија, Бугарија и Грција,на 19 и 20 овој месец, присуствуваа  на празнувањето  на светиот Лампсакиски чудотворец Партениј  и му вознесоа  молитви и слава, што се одржа во  рамките на одбележувањето на илјада ...

Read More »

Архимандрит Партениј: Сѐ што правам правам за слава на Бога

Се до пред извесно време архимандритот Партениј беше речиси “ анонимен “ за пошироката битолската јавност.  Но откако тој го доби највисокото признание  за трајни вредности на Битолски весник, тој  практично не е само божји  слуга, туку божјо чедо  од ...

Read More »

Поодршка од Милевски за отец Партениј

Претседателот на ЛДП, Горан Милевски му дава целосна подршка на отец Партение за неговите ставови за односите меѓи Македонија и Бугарија. „Поддршка и од мене за нашиот и мој духовен водач, отец Партение. Се воздржував од коментар до сега, иако ...

Read More »

Архимандрит Партениј: Битолски весник, весник кој одоле(в)а на сите искушенија

Деновиве на покана на Архимандритот отец, Партениј, екипа на Битолски весник,  беше во посета на Манасторот Св. Јован Бигорски. Во неколку часовната посета на овој прекрасен манастир, за кој подолго време се грижи  отец Партениј и неговите верници како и ...

Read More »