Home / Tag Archives: пациент

Tag Archives: пациент

Костовска: Се испитува дали пациентот починал од ебола

Од Универзитетската клиника за инфективни болести и фебрилни состојби сме информирани дека денеска околу 15 часот е примен пациент со тешка, брзопрогресирачка клиничка слика и неконтактибилен, донесен со возило на Итна медицинска помош од хотелот каде престојувал. И покрај преземените ...

Read More »

За лекарска грешка болницата ќе плати 50.000 евра!?

Пациент, чиј идентитет му е познат на редакцијата на порталот на Битолски весник по неколку години тужење дознаваме дека го доби(л) судскиот спор против Клиничката болница во Битола за направената лекарска грешка. По пресудата на Врховниот суд, според извори на ...

Read More »

Лекарка одбила да прегледа пациент

Во Клиничката болница во Битола се случи нов скандал. Според јавувања на нашите читатели, лекарка во Болницата одбила да прегледа пациент наводно затоа што не била обучена да прегледува со магнетната резонанца. Иако, пациентот имал навреме платено за прегледот, кога ...

Read More »