Home / Tag Archives: Пелистерка

Tag Archives: Пелистерка

„Пелистерка“ испрати повеќе од 10 тони вода во поплавените подрачја

Компанијата „Пелистерка“ испрати повеќе од 10 тони вода во загрозените подрачја, односно над 7.000 шишиња. -Во соработка со Црвениот крст, „Пелистерка“ дистрибуира флаширана вода за пиење до населението во загрозените региони. Водата е дистрибуирана до центрите на Црвен крст во ...

Read More »

“Пелистерка“ донираше медицинска опрема од еден милион денари за три клиники во Македонија

Компанијата „Пелистерка” денеска ја врачи донацијата од медицински апарати во вредност од околу еден милион денари наменета за три клиники во земјава. Претпријатието одлучи да помогне во работата на Универзитетска болница КАРИЛ – Клиника за анестезија, реанимација и интензивно лекување ...

Read More »