Home / Tag Archives: пешачки

Tag Archives: пешачки

Обележување на пешачките премини на повеќе улици

Јавното претпријатие за паркирање, продолжува со обележување на пешачките премини на повеќе сообраќајници во градот. Бележењето со пластична маса, вчера покрај во текот на денот продолжи и во вечерните часови на улицата „Димитар Илиевски Мурато“, а се работеше и кај ...

Read More »

“Опел“ удри пешак на пешачки премин

Опел астра со битолски регистарски таблици удри пешак на пешачки премин кај “Шехерзада“ во Битола. Според очевидци станува збор за средовечна жена која веднаш беше префрлена во Клиничката болница. Полицијата во меѓувреме го стопира сообраќајот и врши увид за несреќата. ...

Read More »