Don't Miss
Home / Tag Archives: Поинаку

Tag Archives: Поинаку

„Поинаку“: Ќе продолжиме да бидеме конструктивни без разлика на игнорирањето

Советничката група „Поинаку“   денеска потсети дека изминаа 100 дена од конституирањето на новиот состав на Советот на Општина Битола. Ги потсетија граѓаните на сето она што го сработиле во Советот на Општина Битола. „Она што како советници го побаравме од ...

Read More »

Ќе го воведиме проектот „Буџет на увид на граѓаните“

-Не така одамна бевме сведоци на најголемиот срам кој можи да го доживее еден град, а тоа е на неговиот прв човек, на градоначалникот, да му биди одреден домашен притвор. Прв пат во својата историја битолчани доживеаја еден градоначалник да ...

Read More »

ПОИНАКУ во рацете на битолчани

Тивки и ненаметливи, а сепак видливи. Со промовирање на проектите од Изборната програма, со критички осврт кон власта, но и со почит кон политичките конкуренти. Така кандидатите за советници од независната листа ПОИНАКУ ја водат својата кампања за претстојните локални ...

Read More »

Промоција на листата на Габриела Илиевска “ Поинаку“

Во Битола вчера на промотивен настан беше претставена незвисната листа на кандидати за членови на општинскиот Совет чиј носител е Габриела Илиевска. Во кампањата за претстојните локални избори кандидатите ќе настапуваат под мотото „Поинаку“ затоа што како што рече Илиевска, ...

Read More »