Home / Tag Archives: полна

Tag Archives: полна

Акумулацијата Стрежево преполна

Нова опасност за жителите на пелагонискиот регион Могила и Новаци претставува акумулацијата Стрежево која поради обилните дождови и врнежи од снег е полна до критичнното ниво.   Во езерото Стрежево моментално има над 98 милиони кубици вода а критичното ниво ...

Read More »