Home / Tag Archives: посветен

Tag Archives: посветен

Концерт во Битола посветен на Кирил Македонски

По повод 90-годишнината од раѓањето на македонскиот композитор Кирил Македонски, денеска (15-ти мај) со почеток во 19 часот во Народниот театар во Битола ќе се одржи концерт… Концертот е во организација на Македонското Научно Друштво и МАНУ. Кирил Македонски на ...

Read More »