Home / Tag Archives: потреби

Tag Archives: потреби

Решен проблемот со преминување на пешаците на “Васко Карангелевски”

                                       На барање на три здруженија на граѓани и ОСБСП-Битола деновиве е решен проблемот за безбедно минување на пешаците на улицата “ Васко Карангeлевски “ кај ОУ “ Елпида Караманди “ и дневниот центар, за децата со посебни потреби. ...

Read More »

Одбележан денот на лицата со посебни потреби во Битола

               Денеска во Битола лицата со интелектуална попреченост  го одбележаа својот ден. -Овој ден одбравме сите да бидеме исти. Секој од нас носи талент и идеја која е потребна во општеството. Почитувајќи го кодексот на еднаквост укажуваме почит кон различностите ...

Read More »

Одбележан Меѓународниот ден на лицата со инвалидитет

Заводот за рехабилитација на говор, слух и глас „Кочо Рацин“ Битола и Лајонс клубот  „Кабадаја“ го одбележаа Меѓународниот ден на лицата со инвалидитет. Традиционално учениците од битолските основни и средни училишта, заедно со деца од Заводот за рехабилитација на говор, ...

Read More »

Штитеници од “Кочо Рацин“ во посета на градската библиотека

Децата од Центарот за деца со посебни потребни „Кочо Рацин“ – Битола денеска  ја посетија битолската универзитетска библиотека, каде  имаа можност да се запознаат со работата на библиотеката и како може да стигнат до книга. Денешната посета  во битолската библиотека ...

Read More »

“Бимилк“ подели 185 новогодишни пакетчиња за децата со посебни потреби

По повод претстојните новогодишни и божиќни празници, “Бимилк“  подготви 185 новогодишни пакетчиња за децата со посебни потреби. На децата од училиштето за глуви и наглуви „Кочо Рацин” од Битола, “Бимилк“  им подели 70 пакетчиња, 40 пакетчиња на децата од посебните ...

Read More »