Home / Tag Archives: повод

Tag Archives: повод

„Бела ноќ“ во Битола посветена на Денот на независноста на Република Македонија

Националните установи од сферата на културата  во своите институции во Битола ќе приредат „Бела ноќ“ посветена на големиот државен празник – Денот на независноста на Република Македонија. Во предвечерието на 8 Септември, НУ Универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“ од 19 часот ...

Read More »

Промовирани нови доктори на науки на Битолскиот Универзитет

По повод 25 април, денот на основањето на Универзитетот “Св. Климент Охридски“, денеска  беа промовирани новите доктори на науки кои своите дисертации ги одбранија во рамките на високообразовните институции од овој универзитет. Во рамките на активностите по повод одбележувањето на ...

Read More »

Средба со женските здруженија по повод осми март

По повод меѓународниот ден на жената осми март, градоначалникот на општина Битола д-р Владимир Талески,  оствари средба со женските здруженија и невладини организации од општина Битола. На средбата се раговараше за проектите кои ги реализираат здруженијата и невладините организации, и ...

Read More »

Една прегратка за само 10 денари, младите лајонси во хумана мисија

Членовите на најмладата група на битолските лајонси, “Алфа лео клуб“  денеска на Широк Сокак во хумана мисија. По повод, први декември, Светскиот ден за борба против сидата, пред супер маркетот “Веро“ на пладне, го организираа настанот “ една прегратка за ...

Read More »