Home / Tag Archives: поволности

Tag Archives: поволности

Васко Ковачевски: Крај за репресивната казнена политика

Во 10 годишното владеење на ВМРО-ДПМНЕ бевме сведоци каде инспекциските служби беа инструмент за репресија, уцени, заплашување и политички притисоци. Тоа на својот грб го почуствуваа многу стопанственици и дуќанџии со плаќање на честопати и енормно високи парични казни, поради ...

Read More »

Антонио Милошоски: Зголемени пензии за 10.25 %, бањска рекреација и рекреативни туристички викенди за пензионерите

Зголемување на пензиите за 10.25 %, дополнителна  програма за бањска рекреација на пензионерите која ќе важи за 22.000 пензионери  и рекреативни туристички викенди за 15.000 пензионери  е предвидено во  програмата „РЕАЛНО” на ВМРО-ДПМНЕ, најави денеска во Битола,  Антонио Милошоски,  носител ...

Read More »

Додека ВМРО-ДПМНЕ е на власт проектот „Македонија вработува“ ќе продолжи

Носителот на кандидатската листа за пратеници од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „За подобра Македонија“ во изборната единица 5, Антонио Милошоски денеска во Битола оствари средба со занаетчии од Комората на занаетчии, кои како што рече, најголем дел од нив го користеле ...

Read More »

Поволности за вработување на невработените

Премиерот Никола Груевски денеска во Битола најави ослободување од плаќањето на персоналниот данок и другите придонеси за работодавачите кои ќе вработат невработени лица. Тој најави нова мерка за вработување на невработените лица над 35 годишна возраст и дека досегашната мерка ...

Read More »