Home / Tag Archives: прием

Tag Archives: прием

Прием за семејството на Мурато кај градоначалничката Петреска

По повод 30 години од искачувањето на првиот Македонец на Монт Еверест Димитар Илиевски Мурато, на кого оваа планина при враќањето кон базниот камп му стана вечно почивалиште, градоначалничката на Општина Битола м-р Наташа Петровска оствари средба со неговото семејство, ...

Read More »

Казни за невакцинирани деца сместени во градинките

Државните здравствени и санитарни инспектори денеска повторно продолжуваат со контроли по градинките, по времената мерка забрана за прием на невакцинирани деца со МРП вакцина, информира директорката на инспекторатот, Ирина Бухова. – Нашите инспектори се на терен откако започна забраната. Од ...

Read More »

Објавен конкурс за сместување студенти во Студентски дом „Кочо Рацин“ Битола

Државниот студентски дом „Кочо Рацин“ Битола денеска го објави конкурсот за сместување студенти за наредната академска година. Огласени се 385 места, од нив 308 за студентите од втора до шеста година и апсолвенти, а 77 легла се за студентите бруцоши. ...

Read More »