Home / Tag Archives: приговор

Tag Archives: приговор

Управниот суд уважи една тужба на СДСМ, прегласување во Теарце

Управниот суд со мнозинство гласови денеска уважи една тужба на СДСМ за одлука на ДИК за гласањето на предвремените парламентарни избори на 11 декември. Тужбата се однесуваше за приговорот на опозициската партија за гласањето во изборното место со број 2011 ...

Read More »

Одбиен и последниот приговор на СДСМ за Теарце, членот на ДИК од ДУИ не гласаше

Со четири гласа за и четири гласа против,  Државната изборна комисија го одби и последниот приговор поднесен од СДСМ за гласањето во избирачкото место 2011 во општина Теарце. Не гласаше, односно се иззема од гласањето, Суби Јакупи, член на ДИК ...

Read More »