Home / Tag Archives: професори

Tag Archives: професори

Владата со широки раце

Професорите кои беа повикани како експерти од Владата на Македонија да дебатираат на јавната расправа за измените на уставните амандмани добиле по 20.000 денари хонорар, потврдија од Владата. Од таму појаснуваат дека хонорар им е исплатен само на оние кои ...

Read More »

Семинар “Живеење во демократија“ во ОУ “Климент Охридски“

Денеска, во основното училиште “Климент Охридски“ во Битола, се одржа семинар „Живеење во демократија – Пилот обука, Битола, Македонија”. Семинарот е заеднички проект на Универзитетот за образование на наставници – Цирих со Универзитетот “Св. Климент Охридски“ од Битола. Предавачи на ...

Read More »

Професори од СОУ “Таки Даскало“ на обука во Италија

Петмина професори од Средното општинско училиште Таки Даскало од Битола, од 25 март до 7 април, ќе патуваат на обука во Мандовио, Италија, во рамките на проектот “Иднината на образованието е во имплементација на европската клима за учење во училиштето”, ...

Read More »

Се зголемува бројот на училиштата кои штрајкуваат во Битола

Кога се мислеше дека Битола ќе биде еден од градовите каде просветните работници  во најголем број ќе го игнорираат штрајкот на СОНК, денеска уште две училишта стапија во штрајк. По Гимназијата “Јосип Броз Тито”, кoи oд вчера им се придружи ...

Read More »