Home / Tag Archives: прогласување

Tag Archives: прогласување

Мајка Тереза прогласена за светица

Папата Франциско ја прогласи Мајка Тереза за светица на мисата која се одржа на плоштадот Св. Петар во Рим, во присуство на околу 100 илјади верници и гости од целиот свет. -Во чест на светото тројство ја прогласуваме и дефинираме ...

Read More »

Македонското знаме избрано за најубаво во светот!

Македонското знаме освои најмногу гласови во изборот за најубаво знаме во светот што го спроведе канадскиот весник „Прованс“. Во трката учествуваа националните обележја на 64 земји, а македонското знаме во финалето го победи британското знаме. Ова знаме е создадено во ...

Read More »

ФГСРМ годината ја заврши успешно

Во организација на ФГСРМ, во викендот што остана зад нас, во хотелот ,,Слив” во Виница, се одржа изборот на најдобрите гимнастичари и гимнастичарки за оваа година. Пред тоа Извршниот одбор ја одржа завршната седница за оваа година на која беше ...

Read More »