Don't Miss
Home / Tag Archives: простории

Tag Archives: простории

Рускиот конзулат во Битола во нови простории

Синоќа на Широк Сокак во Битола свечено  беше отворен новиот  Почесен  конзулат на Руската Федерација во Република Македонија. Новиот руски конзулат е сметен во новите простории кои што се наоѓаат во строгиот центар на Битола, на плоштадот “Магнолија“. На свеченоста, ...

Read More »

Библиотеката доби нови најсовремени простории

На свечен начин, денеска, во НУ Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски“ – Битола која годинава слави 70 годишен јубилеј, министерката за култура Елизабета Канческа- Милевска зедно со првиот човек на Општина Битола, градоначалникот Владимир Талески и директорот на Библиотеката, Науме ...

Read More »

Комерцијална банка во нови простории

Филијалата на Комерцијална банка Битола од денеска се пресели во нови простории. Наместо во просториите на Центарот за култура, филијалата на Комерцијална банка од денеска се пресели во свои, сопствени простории, во стоковната куќа “ Марди “, кај старата автобуска ...

Read More »