Home / Tag Archives: работење

Tag Archives: работење

Општина Ресен заглавена до гуша

Иако за време на отчетот се фалеше дека Општината Ресен, откако тој ја презел градоначалничката функција е една од најуспешните општини во која биле реалзирани инвестицци од над 9 милини евра, сепак состојбата во ова аопштина е сосема поинаква. Имено ...

Read More »

Политички „хаварии“ и за најмали дефекти во РЕК „Битола“

„Нови хаварии во РЕК ’Битола‘“, „РЕК ’Битола‘ пред колапс“, „Трите блока надвор од електромрежата во Македонија“, „Само прашање на ден е кога поради дефектите во РЕК ’Битола‘ ќе колабира електроенергетскиот систем во државата“, „Нестручни партиски кадри на ВМРО-ДПМНЕ си поигруваат ...

Read More »

Талески:Нема незаконско работење во Општината Битола

Во врска со поднесената кривична пријава од лидерот на битолската СДСМ, Васко Ковачевски, со реакција се јави градоначалникот Владимир Талески кој за медиумите изјави: -Што се однесува до пресот и најавата на новата кривична пријава на Васко Ковачевски кој што ...

Read More »

Талески: Нема незаконско работење во транспортот на учениците

Градоначалникот на општина Битола Владимир Талески во врска транспортот на учениците споменат во вчера објавените разговори меѓу министрите за вантрешни работи и за финансии Гордана Јанкулоска и Зоран Ставрески, денеска нагласи дека во целата таа постапка не постои никакво коруптивно ...

Read More »

Не е нарушен производниот процес во РЕК “Битола“

Во врска со поплавите во Новаци со соопштение се јави и менаџментот на АД ЕЛЕМ. Големиот воден бран кој деновиве ја зафати Пелагонија и доведе до излевање на реката Црна кај село Новаци, не предизвика посериозни проблеми во работата на ...

Read More »