Home / Tag Archives: референдум

Tag Archives: референдум

Референдумите нема да го спасат ВМРО ДПМНЕ од пораз

„Ниту еден референдум за непосточеки прашања нема да го спаси ВМРО-ДПМНЕ од тешкиот пораз што ќе го снајде на локалните избори кога граѓаните ќе го казнат за досегашното криминално, расипничко и антидржавно функционирање“, стои во реакцијата на СДСМ на прес конференцијата ...

Read More »

Како дојде независноста?

Пишува:Јанко Бачев Осамостојувањето на Македонија беше апсурден случај на меѓународната сцена бидејќи станавме самостојна држава наспроти желбата на македонскиот државен врв, кој до последен момент се залагаше за СФРЈ, и тоа од оправдани причини: тогашниот претседател Глигоров дојде од Белград ...

Read More »

„ВМРО-ДПМНЕ никогаш нема да дозволи промена на уставот со цел промена на уставното име“

Ставот на ВМРО-ДПМНЕ за името на Република Македонија е јасен, цврст и непроменет. За било какво можно решение, народот ќе биде прашан на референдум. Премиерот Никола Груевски на масовниот народен собир пред македонското Собрание истакна дека ВМРО-ДПМНЕ никогаш нема да ...

Read More »

И моликата немоќна пред загадувачите

Ниедна граѓанска иницијатива што досега била поттикната во Битола не ги анимирала толку многу битолчани како онаа на група млади битолчани „Сакаме чист воздух во Битола”. Иако се мислеше дека и оваа акција, која иницијаторите ја поттикнаа пред повеќе од ...

Read More »