Home / Tag Archives: Сандра

Tag Archives: Сандра

Нова премиера во Народниот театар

НУ Народен театар-Битола новата театарска сезона ќе ја реализира под мотото „(Љ)уби го ближниот свој“ и ја почнува со премиерната претстава „Бакхи-Краток преглед на распадот“ чиј режисер е Игор Вук Торбарица.Според режисерот Вук Торбица, делото на Еврипид, Бакхи се издигнува ...

Read More »