Home / Tag Archives: славјански

Tag Archives: славјански

Шаховски младински турнир “ Державин “ на Славјанскиот универзитет

                                    Од 29 до 31 ноември во просториите на Славјанскиот унивезритет “ Г.Р.Державин“  по четврти пат ќе се одржи  традиционалниот  четврти по ред  младинскиот шахоски турнир „Державин“ кој како и минатата година, така и оваа, е пријавен и рејтингован ...

Read More »

Ќе се одржи ораторска вечер на Славјанскиот универзитет

„Беседништвото може со мудри мисли да го обземе духот, а со убави зборови да го помилува увото; да го крене срцето на народот, да ги отстрани сомнежите на судијата, да даде решавачки совети, да ги заштити невините, да им помогне ...

Read More »

Поетски караван на Друштвото на писателите на Македонија во Битола

Денеска во 12 часот на Меѓународниот славјански универзитет „Гаврило Романович Державин“ во Битола, поетскиот караван на ДПМ ќе настапи со 27 автори. Во големиот амфитеатар на Универзитетот ќе читаат поетите Стојан Тарапуза, Гордана Михаилова Бошнакоска, Раде Силјан, Веле Смилевски, Панде ...

Read More »