Home / Tag Archives: солидарност

Tag Archives: солидарност

ЗНМ отвора солидарен фонд за Кежаровски

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) отвора солидарен фонд за колегата Томислав Кежаровски. Сите новинари и граѓани кои сакаат, можат да уплатат одредена сума пари на жиро-сметка во Комерцијална банка. Банерот со деталните информации околу оваа акција ЗНМ веќе го ...

Read More »

Повеќе од милион луѓе се на маршот на солидарноста во Париз

Повеќе од милион луѓе поддржани од над 40 светски лидери ќе излезат денес на улиците на Франција на „Марш на солидарноста“ за да го искажат својот револт против терористичките напади што деновиве ја потресија земјата, а во кој беа убиени ...

Read More »

Успешна акцијата за солидарност со новинарите на Фокус

За помалку од десет дена, Здружението на новинари на Македонија преку акцијата за солидарен фонд успеа да собере најголем дел од потребните 9 илјади евра колку што новинарите на весникот Фокус треба да му исплатат на директорот на УБК  за ...

Read More »

Една недела протест на новинарите за состојбата на дописниците

Согласно заклучокот, кој пред извесно време на состанокот на ЗНМ и Самостојниот синдикат на новинарите што се одржа во Битола, од денес, па во наредните 7 дена сите новинари ќе го искажуваат својот револт од тешката состојба на новинарите, а ...

Read More »