Home / Tag Archives: Соња

Tag Archives: Соња

23 години од банкротирањето на ТАТ

                                      На денешен ден, пред точно 23 години, во далечната 1997 година, на 7 март, престана да работи штединицата и менувачница, ТАТ од Битола.           Токму на овој ден, 7 март, по налог на тогашниот гувернер на Народната банка ...

Read More »

Соња Николовска се врати во Идризово

Познатата сопственичка на пропаднатата штедилница ТАТ од Битола, деновиве повторно е во затвор. Таа е спрoведена во затворот Идризово на издржување затворска казна за измама на неколкумина битолчани од кои успеала да земе над 600 000 евра. Според пресудата Николовска ...

Read More »

Оставка на советничката Соња Карапец

Само кусо време по верификацијата на нејзиниот советнички мандат, сосема (не)очекувано од советничката листа на СДСМ и Коалицијата “ Живот за сите “ се повлече советничката Соња Карапец, која на изборите беше на добитното второ место. Иако таа не ги ...

Read More »

Ќе се надмине хаосот во детските градинки

Изминатите години бевме сведоци на хаосот што владее во детските градинки во Битола. Лоши услови, недостаток на инвентар, недостаток на стручен и технички персонал, искршени и р́ѓосани санитарни чворови и неуредени дворови се наша реалност 13 години. И за жал, ...

Read More »