Home / Tag Archives: сопственик

Tag Archives: сопственик

Сопственикот ги врати клучеви на ФК Пелистер!?

Фудбалскиот клуб Пелистер повторно се враќа во сопственост на Општината. Од изври блиски  на порталот на Битолски весник дознаваме дека сопственикот кој го имаше мнозинскиот пакет акции на Пелистер ги вратил клучевите на клубот во Општината. За ваквиот потег тој ...

Read More »

Секретарот на Општината Битола, Сободан Бончановски сопственик на книго биро

Како и градоначалникот Владимир Талески кој имал приватна фирма “ Арт Медија ДОО Битола “ за снимање филмови така и секретарот на Општината Битола, Слободан Бончановски, кој е второ осомничен во случајот “ Транспортер “ за превоз на учениците од ...

Read More »

“ЗК Пелагонија“ го презеде ФК Пелистер

“ЗК Пелагонија“  и уште неколку сестрински фирми на оваа компанија, од денеска се нови сопственици на ФК Пелистер. Според извори на порталот на “Битолски весник“, сите формалности околу преземањето на Клубот од фирмата “Цермат“  се завршени и “ЗК Пелагонија“   и ...

Read More »

„Бимилк“ најави инвестиции од 12 милиони евра и очекувања за поголеми успеси со новиот сопственик

На денешната прес- конференција која се одржа во просториите на македонската млекарница „Бимилк” во Битола беа претставени досега реализираните инвестиции во најсовремена технологија и зголемување на производните капацитети. „Бимилк” ги најави своите амбициозни планови за оваа и следните неколку години. ...

Read More »

Четири и пол години затвор за директорот на “ Бетон“,Томислав Стефовски

Првиот човек на градежната компанија “Бетон“ Битола, која до стечајот вработуваше над 600 градежни работници, Томислав Стефовски, ќе треба да одлежи 4,5 години затвор и да плати 4.000 евра судски трошоци за судскиот процес што се водеше против него. Ваквата ...

Read More »

“Цермат“ сопственик на ФК Пелистер

Денеска, на прес-конференција во ресторанот “Белведере“ беше официјализиран договорот кој беше потпишан пред девет дена помеѓу Општина Битола и новиот доминантен сопственик на ФК Пелистер, битолската компанија „Цермат”. Според договорот „Цермат” во ФК Пелистер има 75 проценти од акциите. Останатите ...

Read More »

Утре ќе се знае кој го купи ФК Пелистер

Новиот сопственик на фудбалскиот клуб Пелистер дефинитивно ќе биде познат во текот на утрешниот ден. Имено, за утре е најавена прес-конференција на која градоначалникот на Битола, д-р Владимир Талески ќе ја информира битолската спортска јавност кој ќе биде новиот сопственик ...

Read More »