Home / Tag Archives: советнички

Tag Archives: советнички

СДСМ и Коалицијата “ За живот “освоија 18 советнички места

Иако засега сеуште не е тоа дефинитивно, СДСМ и Коалицијата “ За живот “ на изборите освоија дури 18 советнички места со што ќе имаат апсолутно мнозинство во Советот. ВМРО ДПМНЕ освои само 12 советнички места, а незавинста листа Поинаку ...

Read More »

Советничките прашања ги скараа советниците

Денешната седница на Советот на Општина Битола, на која требаше да се разгледаат неколку точки од Дневниот ред, имаше почеток каков што редовно се повторува кога на дневен ред ќе се најдат советничките прашања. Иако, на седницата градоначалникот Владимир Талески ...

Read More »