Home / Tag Archives: список

Tag Archives: список

Избирачкиот список од утре на увид на јавноста

Избирачкиот список  од утре ќе биде ставен на јавен увид. Според информацијата добиена од ДИК на него има  вкупно 1.816.127 гласачи. Не се внесени 11.346 граѓани. Најголемиот број од лицата кои не се внесени во списокот, 7.017 немаат живеалишта, дел ...

Read More »

ДИК: Гласањето се одвива во најдобар ред, не се пријавени нарушувања

Во посебниот извод од Избирачкиот список за лица кои поднеле пријава за гласање во странство се запишани 20.573 гласачи. Своето избирачко право ќе може да го остварат во текот на денешниот ден на 46 избирачки места во странство. Сите гласачки ...

Read More »