Home / Tag Archives: средно

Tag Archives: средно

Нова дограма за “Кузман Шапкарев“

Преку проект на УСАИД, средното оштинско земјоделско училиште„Кузман Шапкарев“ доби нова комплетна дограма. Со 101 парче надворешнаалуминиумска столарија, беа заменети досегашните прозорци. Учеството наУСАИД во проектот е во вредност од 1.335.047 денари. Општина Битола партиципираше и во овој проект за ...

Read More »

Отворен кабинет по англиски јазик во СОУ “Таки Даскало“

Со пригодна свеченост, во СОУ “Таки Даскало“, беше отворен посебен кабинет по англиски јазик. Реализацијата на овој значаен проект е во соработка со Американското катче од Битола, кои покрај мебел и компјутерска опрема, донираа и литература на англиски јазик. Уредувањето ...

Read More »

Државна матура ќе полагаат 16.859 ученици

Државна матура годинава ќе полагаат 16.859 ученици. Од нив 8.729 од гимназиско образование, 7.866 од средно стручно образование и 264 од средно уметничко образование, соопшти денеска Државниот испитен центар. Согласно Концепцијата за матура и за завршен испит во средното образование ...

Read More »

Средното Економско училиште „Јане Сандански” прослави 92 години од постоењето

Со низа активности и свечености подготвени од учениците и професорите беа одбележани 92 години од постоењето на средното економско училиште „Јане Сандански” од Битола и сто години од смртта на великанот и револуционер Јане Сандански. На патрониот празник традиционално беа ...

Read More »