Home / Tag Archives: странски

Tag Archives: странски

Груевски: Шест нови инвестиции со 4.500 директни вработувања

Шест нови инвестиции кои ќе овозможат 4.500 директни вработувања и уште многу индиректни, најави денеска премиерот Никола Груевски, во обраќањето на трибината на ВМРО-ДПМНЕ во СЦ „Борис Трајковски“. Ќе има, како што рече, американска инвестиција од автомобилската индустрија во висина ...

Read More »

Битолчани собираа потписи за одбрана на Македонија

Странските служби и нивните марионети нема да ни ја кројат судбината Давајќи му целосна поддршка на граѓанското движење за одбрана на Македонија, иницирано од група на интелектуалци, актери, професори и останати јавни личности од Македонија, денеска,  пред Центарот за кулура ...

Read More »

Бројот на туристите зголемен за 5,2 отсто

Македонија во првите десет месеци од годинава ја посетиле за 5,2 отсто повеќе туристи, кои оствариле за два процента поголем број на ноќевања во однос на истиот период лани, при што бројот на домашните туристи е зголемен за 3 отсто, ...

Read More »