Home / Tag Archives: Струмица

Tag Archives: Струмица

Груевски од Будимпешта коментира за “Рекет“

Никола Груевски, кој има унгарско државјанство и ужива во убавините на Будимпешта сеуште изгледа емотивно е врзан за Македонија. Во неможност од парламентарната говорница да ги коментира состојбите во Македонија тој од Будимпешта без ни малку самокритика се навраќа на ...

Read More »

Пелистер елиминиран од Купот на Македонија

Екипата на Пелистер е елиминирана од натамошните куп натпревари. Во Струмица Пелистер загуби од Беласица со 3:1. Со оглед на тоа што Беласица славеше и на првиот натпревар во Битола со 2:0 во натамошните натпревари се пласираа струмичани

Read More »

Проекти за Лавци и 12 Кладенци

Општина Битола, потпиша два големи договори со кои ќе се решат големите долгогодишни инфраструктурни проблеми на жителите во населбата „12 Кладенци“ и селото Лавци. Со првиот проект, во висина од 2 877 803,00 денари ќе се изврши реконструкција на водоводната ...

Read More »

Груевски:Заев ќе ја добие лекцијата што ја заслужува

Тој за мене зборува 24 часа на ден затоа што многу добро знае дека нема капацитет и способност да преземе нешто и да го надгради тоа што досега сме го направиле. Тој е празен, неговиот капацитет, неговата визија не се ...

Read More »

Навредливо е за битолчани, Битола да биде како Струмица

Крајно навредливо за битолчани е да им кажете дека Битола ќе ја направите убава како Струмица и дека ќе ја гасифицирате по струмички терк. Битолчани треба да знаат дека тоа значи : – дотур на гас по пунктови со цистерни, ...

Read More »

Со помош на ЕУ продолжува чистењето на коритото и каналите на реката Црна

Во Пелагонискиот и Струмичкиот регион почна чистење на сливовите на реките Црна и Струмица. Се работи за обемен зафат за зголемување на пропусната способност на постоечката каналска мрежа, преку отстранување на вегетацијата и акумулираниот нанос, како и реконструкција на оштетените ...

Read More »