Home / Tag Archives: субвенции

Tag Archives: субвенции

Од 290 апликанти 190 битолчани добија субвенции за инвертери

                    Од вкупно 290 апликанти кои конкурираа на објавениот јавен повик од Општина Битола за  субвенцинирање  за купување клима уреди – инвертери за 2019 год.одобрени се 190 апликации.  Вкупната сума на обезбедените средства од  Општината изнесува  2. 500. 000 ...

Read More »

Продолжува исплатата на субвенциите за тутун

Министерството за финансии соопшти дека денеска на 3.504 кооперанти на Сокотаб- Битола и Алајанс Уан – Кавадарци ќе им бидат исплатени субвенциите за откупен тутун од реколтата 2013 година. Министерството исплати 88,9 милиони денари за откупниот период од 27 февруари ...

Read More »