Home / Tag Archives: судски процес

Tag Archives: судски процес

Продолжува судскиот процес Талески против Ковачевски

Денеска во Скопскиот суд, Скопје 2, во Скопје продолжува судскиот процес на градоначалникот на Битола д-р Владимир Талески, против лидерот на СДСМ Битола и актуелен пратеник, Васко Ковачевски, дописничката на “Утрински весник“ од Битола, Анета Блажевска, уредничката Соња Крамарска, како ...

Read More »

Продолжи судењето на Душко Илиевски против Република Македонија

Денеска во Основниот суд во Битола продолжи судскиот процес на Душко Илиевски, фармерот, неговиот татко Томе и братот Цане против државата Република Македонија, во кој тие бараат оштетата за претрпена материјална и нематеријална штета во висина од 5 милиони денари. ...

Read More »

Зоран Заев: Снимката ми ја даде Ден Дончев

На денешното судско рочиште, во судскиот спор Груевски – Заев, лидерот на опозицијата, Зоран Заев изјави дека аудио снимката, на која е снимено дека Груевски наводно барал 1.500.000.00 евра за купо-продажбата на “Македонска банка” му ја дал лично поранешниот директор ...

Read More »

Газда Нини сведочеше во судскиот спор Груевски- Заев

Српскиот бизнисмен Јовица Стефановиќ – Нини денеска во Основен суд Скопје 2 сведочеше во судскиот спор Груевски -Заев, во кој премиерот Никола Груевски го тужи лидерот на СДСМ, Зоран Заев за клевета и од него бара 500.000 евра оштета за ...

Read More »