Home / Tag Archives: СЗО

Tag Archives: СЗО

Светската здравствена организација вели да не се укинуваат прерано мерките

Светската здравствена организација (СЗО)  ги предупреди државите ширум светот да не ги укинуваат прерано мерките што се воведени заради спречување на ширењето на Ковид-19. Директорот на СЗО, Тедрос Гебрејесус наведе неколку неопходни критериуми до кои земјите треба да се држат ...

Read More »