Don't Miss
Home / Tag Archives: телесен

Tag Archives: телесен

Лицата со инвалидитет порачаа:Само една скала пред институциите може да ни го промени животот

Здружението на лица со телесен инвалидитет „Мобилност-Битола” и Националната установа  Завод и музеј од Битола со дефиле по Широк Сокак на кое учествуваа лица со телесен инвалидитет од повеќе македонски градови и со стручна работилница  го промовираше проектот „Пристапност кон ...

Read More »

Лицата со инвалидитет треба целосно да партиципираат во општеството

Во фоајето при Центарот за култура во Битола, лицата со инвалидитет, преку изложба ја покажаа нивната креативност при изработката на ракотворби. Изложбата на ракотворби на лицата со инвалидитет ја отвори првиот човек на локалната самоуправа, градоначалникот Владимир Талески, а на ...

Read More »