Home / Tag Archives: телевизии

Tag Archives: телевизии

Помош од АВМУ за радијата и телевизиите

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги одлучи да додели финансиска помош – донација за справување со последиците од коронавирусот (COVID-19), во вкупен износ од 105.000.000,00(сто и пет милиони) денари. Најголемиот дел од средствата или 103.000.000,00 денари се доделуваат на ...

Read More »

Резил, а наш е!?

Дури и рекламниот слоган на една српска пиварница „Светско, а наше” е општоприфатен во модификувана форма „Српско, а наше” од организаторите на македонските културни лета. Резил!   Во времето кога живеевме во една поширока заедница, Македонија беше шампион во една ...

Read More »