Home / Tag Archives: тема

Tag Archives: тема

Измени на Законот за пушење

Во надворешните тераси на рестораните и кафулињата, без разлика на временските услови – да може без ограничувања да се пуши. Ова е само една од предложените измени во Законот за заштита од пушење, кои треба да се усвојат по скратена ...

Read More »

Трибина за малолетничка деликвенција

Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ Битола, одржа дебата на тема, Малолетничка деливенција, која претставува сериозен, актуелен и специфичен проблем, со кој се соочуваат сите современи општества. На дебатата учествуваа: Милка Бизевска – судија во Основен суд Битола, Даниела Стерјова, социјален ...

Read More »