Home / Tag Archives: топло

Tag Archives: топло

Топлото време го затвори лизгалиштето

                                      Лизгалиштето во Битола, кое пред извесно време Агенцијата за млади и спорт му беше привремено“позјамено“на општината  не работи.           Залудно стотици млади битолчани  доаѓаат кај лизгалиштето кое е лозирано кај спорската сала “ Боро Чурлевски “ но тое ...

Read More »

Волонтери на Црвен Крст делат води на повеќе локации во Битола

Волонтери од општинската организација на Црвен Крст-Битола денеска и во наредните денови на повеќе пунктови во градот ќе делат вода и друга помош на граѓаните кои ќе почувствуваат изнемоштеност од високите дневни температури. Од Битолскиот Црвен Крст информираат дека волонтерите ...

Read More »