Home / Tag Archives: Тра ла ла

Tag Archives: Тра ла ла

“Тра ла ла” ја носи музиката од светот, а музиката е јазик кој сите го разбираат

Млади музички таленти од седумнаесет  држави во светот настапуваат  на седумнаесетото   издание на Интернационалниот музички фестивал “Тра ла ла “ во Битола. Со гала концерт со победнички композиции, како и со популарни гости и звезди од македонската естрада и учеството  ...

Read More »

Две први и едно трето место за пејачите на “Тра-ла-ла“ на меѓународен фестивал во Софија

Неодамна, поточно од 24 до 28 март во Софија, Република Бугарија, се одржа петтиот Интернационален  детски музички фестивал “Абанико“. Во конкуренција на околу двесте натпреварувачи од Бугарија, Молдавија, Србија, Словенија, Романија и Македонија, младите музички таленти од Битола постигнаа извонреден ...

Read More »

Прогласени најдобрите на фестивалите “Тра ла ла кидс” и ”Тра ла ла Битола”

На гала концерт во Центарот за култура во Битола беа  доделени наградите за најдобрите учесници на детските музички фестивали “Тра ла ла кидс” и ”Тра ла ла Битола” кои се одржаа на 27 и 28 ноември. Првата награда на фестивалот ...

Read More »

Во Битола ќе се одржат детските музички фестивали “Тра-ла-ла кидс” и “Тра-ла-ла“

Битола на 27 и 28 ноември ќе биде домаќин на детските музички фестивали “Тра-ла-ла кидс” и “Тра-ла-ла Битола” на кој ќе  учествуваат 29 млади музички таленти од целата држава. Двата фестивали се во организација на Здружението за аудио визуелна уметност ...

Read More »