Home / Tag Archives: Трајанов

Tag Archives: Трајанов

Продажба на алкохол и по 19 часот

На денешната владина седница беше одлучен дека Министерството за економија во рок од два месеци треба да достави Предлог за изменување на законот за трговија за укинyвање на времето за продажба на алкохол и укинување на ограничувањето, односно забраната на ...

Read More »

Павле Трајанов: Да се демонтира авторитарниот систем

Демократскиот сојуз оценува дека изминатите сто дена беа успешни и исклучителни тешки за Македонија и Владата. „Клучно е што полека се демонтира еднопартискиот и авторитарен систем и започнува дисперзија на власта и одговорноста, како клучна претпоставка за слобода на мислата ...

Read More »