Home / Tag Archives: транспарент

Tag Archives: транспарент

Крводарителска акција и транспаренти пред Касарната од Здружението “За нас се работи“

На влезот од поранешната Касарна, од Здружението “За нас се работи“ денеска поставија транспаренти на кои пишува: “И овде некогаш имаше дрвја“ и на тој начин изразија жалење дека со градежната експанзија на тој простор направена е еколошка катастрофа во ...

Read More »

Координативно тело за чист воздух во Битола

В понеделник, на  седница на Советот на Општина Битола, на Дневен ред ќе се најде иницијативата на Иницијативниот одбор “Сакаме чист воздух во Битола“. Комисијата за екологија, според извори на порталот на Битолски весник го прифатил предлогот, Советот на Општината, ...

Read More »