Don't Miss
Home / Tag Archives: Управен суд

Tag Archives: Управен суд

Митревски останува прв синдикалец

По девет месеци откако беше избран Дарко Димовски за в.д. претседател на ССМ, се уште не е впишан во Центарлниот регистар. Управниот суд одлучи спротивно на налогот на Врховен со кој требаше да му наложи на Централниот регистар да го ...

Read More »

Управен ја прифати тужбата на ВМРО-ДПМНЕ – нема прегласување во Гостивар

Управниот суд со мнозинство гласови денеска ја уважи тужбата на ВМРО ДПМНЕ за одлука на ДИК за гласањето на предвремените парламентарни избори на 11 декември. Тужбата на владејачката партија се однесуваше на прифатениот приговор на партијата БЕСА од страна на ...

Read More »

Управниот суд уважи една тужба на СДСМ, прегласување во Теарце

Управниот суд со мнозинство гласови денеска уважи една тужба на СДСМ за одлука на ДИК за гласањето на предвремените парламентарни избори на 11 декември. Тужбата се однесуваше за приговорот на опозициската партија за гласањето во изборното место со број 2011 ...

Read More »

Управниот суд одлучува за тужбата на СДСМ за Теарце

Управниот суд утрово заседаваше за да одлучува за тужбата на СДСМ поднесена за избирачкото место 2011 во Теарце. Седницата се заклучи во 10.50 часот, а судот се повлече за да одлучува. Се очекува дека одлуката ќе биде објавена до 19 ...

Read More »

48 часа рок за партиите за поднесување тужби пред Управен суд

Откако ДИК ќе им ги достави решенијата за приговорите донесени на маратонската тридневна јавна седница, која заврши вчеравечер, партиите имаат рок од 48 часа да поднесат евентуални тужби до Управен суд. Потоа судот има 48 часа за да одлучи во ...

Read More »