Home / Tag Archives: уредба

Tag Archives: уредба

(Не)почитување на владините уредби

                                               Со прогласувањето на вонредната состојба и полицискиот час сите ингеренции во раководењето со државата паднаа на Владата, која се обидува со носење на уредби да го регулира животот во борбата со корона вирусот.           Иако Владата со ...

Read More »

Извршителите наплаќаат без пардон

И покрај тоа што со Уредбата на Владата беше речено дека извршителите треба до јуни да ги стопираат сите извршни решенија, сепак тие сеуште ги наплакаат своите побарувања, без пардон. Според изјави на наши читатели тие сеуште ги извршуваат извршните ...

Read More »