Home / Tag Archives: УСАИД

Tag Archives: УСАИД

Преставници на УСАИД кај градоначалничката Петровска

Градоначалничката на општина Битола, Наташа Петровска, денес оствари средба со  Гречен Биркл, заменик помошник администратор на Агенцијата за меѓународен развој на САД (УСАИД) за Европа и Евроазија, која се наоѓа во   посета на Македонија. На средбата учествуваа и претставници од ...

Read More »

Единаесетто издание на АКТО

Единаесеттото издание на фестивалот за современи уметности, АКТО, оваа година под мотото Pop Up, или искрснување, ќе се одржи во четири градови низ Македонија. Од 12 до 14 август ќе биде во Битола, а потоа со нови содржини продолжува во ...

Read More »

УСАИД се повлекува од Бизнис инкубаторот во Битола?

Дали наскоро ќе биде ставен клучот на Бизнис старт ап центарот кој со поддршка на Соединетите Американски држави беше отворен за помагање во водењето на малите бизниси во Битола? Според информации на нашиот портал, УСАИД одлучи да прекине со поддршката ...

Read More »