Home / Tag Archives: веб

Tag Archives: веб

Контактот на граѓаните со Општината преку он лајн

                             Од утре Општината  Битола со битолчани ќе комуницира само он – лајн и преку веб страницата.           Ова се нагласува во известувањето на Општината Битола упатено до битолската јавност.           Имено според известувањето на Општината причините  за ваквата ...

Read More »

Столтенберг: Добродојдовте во НАТО

Северна Македонија денеска стана најновата членка на НАТО по депонирањето на инструментот за ратификација на Северноатлантскиот договор во Стејт департментот на САД. НАТО сојузниците го потпишаа протоколот за пристапување на Северна Македонија во февруари минатата година, по што сите 29 ...

Read More »

УЈП престанува со доставување решенија за радио дифузна такса

Управата за јавни приходи информира дека ќе престане да доставува решенија за утврдување на радиодифузна такса, откако согласно измените на Законот за аудио аудиовизуелни медиумски услуги се укина оваа давачка. Со доставата на решенијата за септември 2017 година, како што ...

Read More »

МКЦ- Битола го промовираше веб порталот за волонтирање и ги додели годишните националните волонтерски награди

Младински културен центар – Битола (Волонтерски центар на Македонија) го претстави  првиот специјализиран веб портал за волонтирање во Република Македонија www.volonter.mk.  На веб страницата  можат да се најдат корисни информации, новости, документи и публикации поврзани со волонтирањето во Македонија и ...

Read More »