Home / Tag Archives: вистина

Tag Archives: вистина

(Не)реален оптимизам

                                                         Соочувањето со реалноста по правило е болно.           Тоа е особено болно, кога очекувањата се големи и  проследени со нереален оптимизам, кој главно  се потпира на  дадени ветувања од други.           Македонија деновиве се соочи со ...

Read More »

Ѓорги Лазаревски:Три години ги “архивирав“ прислушуваните разговори

Благодарение на Ѓорѓи Лазаревски, вработен во УБК и поранешен началник на Петта управа, Македонија ги слушна разговорите на поранешната власт, но и дозна дека во УБК се вршело масовно незаконско прислушување. Тој и Ѕвонко Костовски беа обвинети во случајот „Пуч“ дека ...

Read More »