Don't Miss
Home / Tag Archives: Водици

Tag Archives: Водици

Менде Петровски од Новаци го фати крстот во црквата Св.Атанасиј за Водици

Менде Петровски од Новаци го фати светиот крст кој за големиот христијански празник Богојавление Водици се фрлаше во осветените води во базенот во црквата Св.Атанасиј. Од 13-мината кои учествуваа во оваа верска традиција најсреќен беше Петровски кој досега учествувал повеќепати ...

Read More »

Среќникот од Водици ќе ја донира паричната награда што традиционално ја додели Општината

Среќникот што вчера на  големиот празник Богојавление Христово, Водици, што се празнуваше во дворот на црквата “Св. Димитрија” во Битола, а собра многубројни верници и почитувачи на христијаноството, го фати осветениот крст, Александар Пинзовски, денеска  беше традиционално на прием во ...

Read More »

Десетици илјади верници се собраа во Oхрид за Водици

Повеќе од десет илјади луѓе, православни верници од Охрид и од други делови на Македонија, но и гости од странство, присуствуваа на чинот на осветувањето на водите на Охридското Езеро по повод големиот христијански празник Богојавление – Водици. Од неколкуте ...

Read More »