Home / Tag Archives: водоснабдување

Tag Archives: водоснабдување

Пукање на азбестна цевка предизвика вистинска хаварија на Булеварот Први Мај во Битола

Водоснабдувањето е нормализирано и сообраќајот од утрово се одвива непречено по Булеварот Први мај во Битола каде што вчера пукање на азбестна цевка предизвика вистинска хаварија на улицата. Екипи на јавните претпријатија „Водовод“ и „Нискоградба“ речиси цела  ноќ до раните ...

Read More »

Ќе се гради систем за наводнување во општина Новаци

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ќе интервенира со 80 милиони денари за изградба,обнова и рехабилитација на системи за наводнување во Пелагонија .Таков модерен систем ќе добие и општина Новаци благодарение на визијата и менаџирањето на градоначалникот Лазар Котевски кој ...

Read More »