Don't Miss
Home / Tag Archives: законска

Tag Archives: законска

УЈП присилно ќе ја полни касата на МРТВ

Граѓаните и фирмите кои имаат неплатена радиодифузна такса до 30.06.2017 година, да извршат плаќање на долговите во најкусо време, бидејќи Управата за јавни приходи ќе отпочне со постапки за присилна наплата, предупреди денеска УЈП. „Со цел обврзниците да не се ...

Read More »

Денес е последниот ден за поднесување годишна даночна пријава

Оние граѓани кои не успеаа во изминатите денови да ја достават годишната даночна пријава, денеска, ја  имаат последна шанса да ја исполнат својата законска обрска, во спротивно ќе се соочат со казни. Управата за јавни приходи во петокот  соопшти дека ...

Read More »