Home / Tag Archives: затворање

Tag Archives: затворање

Анима Мунди со барање:Катанец за ЗОО Битола

„Анима Мунди“ реагира на состојбата во Зоолошката градина во Битола, барајќи трајно да и се одземе дозволата за работа, а сите животни да бидат одземени и испратени во центри за ресоцијализација на диви животни во Европа. „Мртов волк, мртви птици ...

Read More »

“Луди театарџии“

Битола деновиве беше во центарот на вниманието на филмските работници. Иако, организаторите на фестивалот со програмата која ја подготвија се потрудија фестивалот  да биде празник на филмот, “лудите театарџии“ на затворањето се потрудија да направат скандал, кој остави црна дамка ...

Read More »

Се затвора продавницата за чевли на “Борово“

По неколку децении постоење  во Битола се затвора продавницата за чевли на “Борово”. Деновиве во оваа продавница се случува тотална распродажба на чевли, бидејќи за неколку дена по барање на новиот сопственик на  “ Борово “ оваа продавница мора да ...

Read More »

Едни отвораат, други затвораат конзулати

По Хрватска и Велика Британија, деновиве и Словенија го затвори својот почесен конзулат во Битола. Сосема неочекувано, кога беше најавено отворањето на почесниот конзулат на Босна и Херцеговина во Битола, од Љубљана стигна веста дека Словенија, деновиве, донела одлука привремено ...

Read More »

УСАИД се повлекува од Бизнис инкубаторот во Битола?

Дали наскоро ќе биде ставен клучот на Бизнис старт ап центарот кој со поддршка на Соединетите Американски држави беше отворен за помагање во водењето на малите бизниси во Битола? Според информации на нашиот портал, УСАИД одлучи да прекине со поддршката ...

Read More »

Финални подготовки за свеченото затворање на “Браќа Манаки“

Денес и утре се прават финалните подготовки околу свеченото затворање на 35. Издание на Интернационалниот филмски фестивал “Браќа Манаки“, кога ќе биде премиерно прикажан македoнскиот филм “Деца на сонцето“, третиот игран филм на режисерот Антонио Митриќески, чија екипа пристигнува во ...

Read More »

Анима Мунди бара итно затворање на Зоолошката градина

Итно затворање на Зоолошката градина во Битола и казна за убивање на волците, бара невладината организација за грижа на животните Анима Мунди. Шокирана од вчерашното бегство на два волка од Зоолошката градина во Битола и од нивното убивање од страна ...

Read More »