Home / Tag Archives: Завод и музеј

Tag Archives: Завод и музеј

Кадровски смени во бројни здраствени и културни институции

Деновиве во Битола се  извршени кадровски смени на неколку здрастевни и културни институции. Така на местото на директорот на Центарот за култура Борче Димитровски именуван е Зоран Димовски.  Кадровски смени има во Народниот театар во Битола. На местото на Валентин ...

Read More »

Се реновира фонтаната кај Заводот и музеј

  Наскоро,  фонтаната пред Заводот и музеј во Битола  која што долго време беше мета на пишувачите на графити, ќе добие нов лик. Денеска, просторот околу фонтаната беше затворен,  и како што дознаваме во наредните денови ќе почне реновирањето и ...

Read More »

Министерството за култура одобри средства за проекти од капитално значење

Министерството за култура и годинава одобри средства за проекти од капитално значење со кои ќе се реставрираат и конзервираат објекти под надлежност на Националната установа Завод и Музеј Битола. Дваесетина капитални објекти со големо значење за културното наследство во Пелагонискиот ...

Read More »