Home / Tag Archives: згрижени

Tag Archives: згрижени

Новогодишни пакетчиња за дечиња згрижени во повеќе институции

Градоначалникот на општина Битола, Владимир Талески  и оваа година заедно со Дедо Мраз, посети повеќе институции за згрижување на деца, меѓу кои и Заводот за рехабилитација на деца со оштетен слух, говор и глас, Домот за доенчиња и мали деца, ...

Read More »

Едукација на шеесетина деца од пет села во Новаци

Во рамките на проектот “Растеме и учиме заедно“  во општината Новаци во вкупно пет  рурални села се изведува едукативна настава. Овој проект, покрај со средства на Општината Новаци е финансиран и со средства на УНДП, како и Министерството за труд ...

Read More »

Близначињата сместени во Дом, од родителите ни трага ни глас

Иако двете девојчиња се родија со мала килажа, поради што мораа да бидат транспортирани на Клиниката во Скопје, тие сега се во одлична здравствена состојба и се чувствуваат одлично и добро напредуваат. Во недостиг на родителска грижа, тие се опседнати ...

Read More »