Don't Miss
Home / Tag Archives: жабени

Tag Archives: жабени

На кој им смета “ Кромберг и Шуберт “

Компанијата “ Кромберг и Шуберт “ која долго време од страна на некои битолчани и “ загрижени економски локални   експерти “ беше ставана на столбот од срамот затоа што наводно ги “ експлатирала” вработените и за таквата работа им давала ...

Read More »

Со нови инвестиции до нови работни места

Грижата за младите не се покажува само со убави желби и зборови туку со конкретни мерки, кои првенствено ке значат создавање услови за отворање нови работни места. И до сега се покажа дека невработеноста се намалува преку  директни инвестиции ( ...

Read More »

На железничка пруга во близина на „Жабени“ пронајдена артилериска граната

Во Секторот за внатрешни работи – Битола вчера во 08,15 часот Н.Ѓ. пријавил дека при изведување градежни работи на железничката пруга, во близина на зона „Жабени“, пронајдена е една артилериска граната 75мм, која потекнува од Првата Светска војна. МВР денеска ...

Read More »

Турски инвеститор ќе гради фабрика во “Жабени“

Градоначалникот  на Битола Владимир  Талески денеска најави дека во индустриската зона  “Жабени“  ќе инвестира нов странски инвеститор. Станува збор за турска инвестиција која ќе гради фабрика за производство на земјоделски алатки, со кои денеска се потпиша договор. -Денеска во Битола ...

Read More »